您当前位置: 首页 > 通知公告 > 学术预告 > 正文

工程科学前沿讲坛第292讲:英国利物浦大学Kwok Keung Bernard HON教授讲座

作者:曹华军 来源:机械学院  浏览次数: 发布日期:2018/10/21 17:12:46

讲座题目:Lightweighting for Industrial Sustainability

主  讲  人:Prof. Bernard HON

讲座时间:2018年10月22日 11时00分

讲座地点:重庆大学A区第七教学楼333会议室

讲座内容:

Industrial sustainability is a complex issue which requires the balancing of economic, environmental and social factors in the course of development from a simple process to the whole planet. Instead of tackling industrial sustainability from a multi-dimensional approach, a significant amount of progress can be made by simpler approaches. One simple and powerful approach is lightweighting which will improve both material and energy efficiency simultaneously. This presentation will describe a number of methods that could be applied for lightweighting in engineering design supported by cases and examples.

主讲人简介:

Bernard HON教授,英国利物浦大学先进制造技术首席教授,制造系统工程领域的国际知名学者,现任英国利物浦大学先进制造系统实验室主任,英国政府制造领域资深顾问,制造科学与技术CIRP资深会员,国际工程与技术协会资深会员,国际可持续制造科学与工程委员会理事。主要研究方向:先进制造技术与可持续制造技术。共出版3部专著,发表学术论文120余篇,研究经费超过1000万英镑,荣获6次皇家工程科学院客座教授称号,2次皇家工程科学院杰出国际研究员称号。

主办单位:工程学部

协办单位:机械工程学院